med-banner
slider1
slider2
slider4

Ecografie abdomino – pelvina si trans-vaginala, ecografie san

MEDSPORT – Ecografie abdomino – pelvina si trans-vaginala, ecografie san

Centru de excelenta in ortopedie

Ecografie abdomino – pelvina si trans-vaginala, ecografie san

Dotarea clinicii Medsport cu aparate performante pentru investigarea si diagnosticarea precoce a diverselor afectiuni ne ajuta sa crestem increderea si confortul pacientelor noastre. Efectuam investigatii complete de imagistica: ecografie abdomino – pelvina, transvaginala si ecografie san.

Ecografia este o metoda moderna si eficienta de investigare, neinvaziva, lipsita de efecte secundare, ce a revolutionat imagistica medicala si a adus un plus de certitudine in punerea unui diagnostic. Ecografia este astazi o metoda accesibila pe scara larga, prezenta in orice unitate sanitara, iar examenul ecografic face parte dintre investigatiile de rutina. Ecografia utilizeaza un fascicul de ultrasunete emis de sonda pe care medicul o misca pe corp, fascicul care strabate cu viteze diferite tesuturi diferite. In contact cu tesuturile si organele explorate, fascicolul emis este reflectat, recaptat de sonda si tradus cu ajutorul unui program in imagini afisate pe un monitor. Deoarece foloseste in explorarea organelor ultrasunete, ecografia nu produce practic nici un efect secundar, indiferent de organul analizat sau de durata examinarii. Este o metoda ieftina, neinvaziva, nedureroasa, nu este iradianta si este o metoda rapida – examenul ecografic dureaza 20 – 30 de minute si nu necesita o pregatire speciala a pacientului.

Ecografia abdominala este utila pentru examinarea organelor din abdomen si pelvis. Aproape orice organ abdominal sau pelvin poate beneficia de o examinare ecografica constand in observarea formei, dimensiunilor, structurii, raporturilor cu organele din jur. Pentru vizualizarea organelor pelvine (uter, ovare) este important ca examinarea sa se faca cu vezica urinara plina. Acest fapt permite o mai buna penetrare a ultrasunetelor precum si ridicarea intestinului subtire si obtinerea unor imagini mai clare. O alta recomandare ar fi sa sa nu se manace cu aproximativ sase ore inaintea ecografiei pentru a nu produce dilatarea intestinului sau gaze in colon, care pot impiedica vizualizarea corecta a unor organe. Informatiile care se pot obtine cu ecografia abdominala:

  • detectarea litiazei sau a inflamatiei colecistului;
  • determinarea gradului de afectare post-traumatica a ficatului, splinei, rinichilor;
  • afectiuni ale pancreasului (pancreatita, tumori);
  • determinarea gradului de incarcare grasa a ficatului;
  • evaluarea evolutiei post-transplant de rinichi;
  • prezenta de lichid in cavitatea abdominala;
  • evaluarea uterului, vizualizarea unui eventuale tumori;
  • ghidajul in timpul unei biopsii sau paracenteze;
  • detectarea, masurarea, monitorizarea anevrismului (dilatarii) aortei.

Examinarea pelvina este un examen fizic complet al organelor pelvine feminine, efectuata de catre un medic. Examinarea pelvina ajuta medicul sa evalueze dimensiunea si pozitia vaginului, uterului, cervixului, a trompelor uterine si a ovarelor. Aceasta examinare este o parte importanta a medicinii preventive si ajuta la diagosticarea precoce a cancerelor, infectiilor, bolilor transmise sexual si a altor probleme ale organelor sexuale.

Ecografia transvaginala este realizata cu ajutorul a unei sonde ecografice care se introduce in vagin, permitand vizualizarea organelor genitale interne si a unei sarcini incipiente.

Ecografia sanului este una dintre metodele cele mai eficiente pentru depistarea cancerului la san. Ecografia foloseste ultrasunete, adica unde sonore de frecventa inalta pentru diferentierea leziunilor solide de cele lichidiene, pentru detectia si evacuarea chisturilor si pentru examenul sanilor. Ecografia este recomandata si inainte de varsta de 35 de ani, spre deosebire de mamografie.

Clinica Medsport
Medsport – Ecografie abdomino – pelvina si trans-vaginala, ecografie san
Centru de excelenta in ortopedie

Experienta0%
Seriozitate0%
Profesionalism0%